Tot ce ar trebui să știți despre masajul terapeutic lombar

Vă simțiți uneori încordat și încordat în partea inferioară a spatelui? Dacă da, nu sunteți singurul. Mulți oameni se confruntă din când în când cu dureri în partea inferioară a spatelui.

De fapt, prevalența durerii lombare în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani este estimată la 26 %, iar alți 10 sau 15 % se confruntă cu ea în mod regulat.

Durerea lombară inferioară este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consultă un terapeut de masaj. Presiunea și stresul de a sta la un birou sau în mașină ore în șir pot avea ca rezultat mușchi și articulații tensionate în partea inferioară a spatelui.

Masajul terapeutic lombar este o modalitate excelentă de a trata durerile lombare, de a preveni apariția lor din nou și de a vă îmbunătăți starea generală de bine.


Ce este masajul lombar?


Masajul lombar (al spatelui) este acțiunea de a aplica presiune în zona lombară. Scopul este de a elibera tensiunea, de a îmbunătăți fluxul sanguin și de a promova vindecarea.

Masajul lombar poate fi folosit pentru multe afecțiuni, inclusiv dureri lombare, sciatică, dureri de gât și de umeri și chiar stres și anxietate.Cum se face masajul lombar?


Într-un masaj lombar tipic, terapeutul se va așeza pe pacient în timp ce aplică presiune pe anumite zone specifice din partea inferioară a spatelui cu mâinile sau cu câteva perne plasate strategic.

Terapeutul își poate roti degetele, degetele și mâinile în diferite direcții pentru a stimula și elibera mușchii încordați, sau își poate folosi coatele pentru o presiune suplimentară.

Uneori, terapeutul va folosi o tehnică de frământare, în care își va folosi mâinile și degetele pentru a apăsa și masa întregul spate. De asemenea, aceștia pot folosi un dispozitiv vibrator (cum ar fi un shiatsu) sau o rolă pentru a stimula mușchii.Ce poți obține de la un masaj lombar?


Un bun terapeut de masaj lombar va fi capabil să identifice zonele de tensiune din zona lombară și să le elibereze. Acest lucru poate duce la sentimente de relaxare și la o stare de bine sporită, precum și la o reducere a frecvenței și severității durerilor de spate.

Mușchii mai puternici din spate vor putea, de asemenea, să elibereze o parte din stresul și tensiunea acumulate în ei, ceea ce poate îmbunătăți, de asemenea, starea dumneavoastră generală de spirit.

Un masaj lombar vă poate îmbunătăți, de asemenea, fluxul sanguin și sistemul limfatic, ceea ce va ajuta sistemul dumneavoastră imunitar și va reduce inflamațiile.Masaj lombar pentru dureri de spate


Majoritatea persoanelor care se confruntă cu dureri lombare vor avea o leziune prin efort repetitiv (RSI). Acestea sunt probleme pe termen lung care se acumulează din cauza suprasolicitării și a uzurii.

Un masaj lombar poate fi un tratament ideal pentru persoanele cu RSI, deoarece poate ajuta la întreruperea ciclului de durere și inflamație care face ca aceste afecțiuni să se repete.

Un terapeut bun va putea identifica orice zone de tensiune cronică care vă provoacă dureri de spate și va lucra pentru a le elibera.Când este indicat masajul lombar?


Este posibil să puteți obține unele beneficii de pe urma unui masaj lombar dacă aveți dureri lombare, indiferent de cauză.

Cu toate acestea, dacă aveți alte simptome, cum ar fi spasme musculare sau o senzație de disconfort, durere sau amorțeală la nivelul feselor sau picioarelor, este posibil să aveți o afecțiune mai gravă care necesită atenție medicală.

În aceste cazuri, furnizorul dumneavoastră de servicii medicale vă poate trimite la o scanare IRM lombară pentru a vă evalua în mod corespunzător afecțiunea.

Acestea sunt cele mai frecvente motive de trimitere la un profesionist din domeniul sănătății:


 

  • Sciatica
  • Dureri de gât și umăr
  • Dureri de spate frecvente sau severe
  • Durere care nu se ameliorează cu odihnă
  • Durere care vă întrerupe activitățile zilnice
Concluzie


Un masaj lombar bun poate fi incredibil de relaxant, ajutându-vă să vă deblocați sistemul și să eliberați orice stres sau tensiune acumulată. De asemenea, vă poate îmbunătăți fluxul sanguin și vă poate ajuta mușchii și articulațiile în procesul lor natural de recuperare.

În timp ce un masaj lombar poate fi benefic pentru multe afecțiuni, acesta nu ar trebui să fie folosit ca un substitut pentru o îngrijire medicală adecvată. Cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră dacă credeți că aveți o afecțiune mai gravă, cum ar fi o boală de disc, nervi înțepeniți sau o fractură de coloană vertebrală.


Masajul lombar terapeutic este un tratament obișnuit pentru durerile lombare. Cu toate acestea, nu toată lumea va răspunde bine la el sau nu toată lumea va înțelege în ce se implică. Acest articol vă va oferi toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți despre acest tip de masaj și despre modul în care vă poate fi benefic.


Comentarii