Tipuri de terapie prin masaj: Un ghid pentru a ob╚Ťine tratamentul de care ave╚Ťi nevoie

Terapia prin masaj este un tratament extrem de benefic pentru stres, durere ╚Öi o serie de alte afec╚Ťiuni fizice ╚Öi psihice. Exist─â multe tipuri diferite de terapie prin masaj - pur ╚Öi simplu, toate implic─â aplicarea de uleiuri sau lo╚Ťiuni pe piele pentru a stimula fluxul sanguin ╚Öi a ajuta la recuperare.

Cu toate acestea, exist─â c├óteva diferen╚Ťe semnificative ├«ntre diferitele tipuri de masaj pe care ar trebui s─â le cunoa╚Öte╚Ťi ├«nainte de a v─â face o programare. ├Än╚Ťelegerea acestor diferen╚Ťe v─â va ajuta s─â selecta╚Ťi tipul de masaj potrivit pentru nevoile dumneavoastr─â.


Care este diferen╚Ťa dintre masajul de ╚Ťesut profund ╚Öi masajul sportiv?


Masajul de ╚Ťesut profund este un tip de masaj care aplic─â presiune pe straturile mai profunde ale ╚Ťesutului muscular, cresc├ónd fluxul sanguin ╚Öi eliber├ónd tensiunea.

Este un tratament excelent pentru dureri cronice ╚Öi leziuni, precum ╚Öi pentru reducerea stresului ╚Öi a anxiet─â╚Ťii. Masajul ╚Ťesuturilor profunde este adesea folosit pentru tratarea sportivilor, deoarece poate ajuta la reducerea senza╚Ťiei de ├«ncordare ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea amplitudinii de mi╚Öcare. Masajul ╚Ťesuturilor profunde poate fi dureros, deoarece terapeutul aplic─â o presiune mare asupra ╚Ťesutului.

Cu toate acestea, aceast─â durere este un semn c─â tratamentul func╚Ťioneaz─â - ├«nseamn─â c─â terapeutul p─âtrunde ad├ónc ├«n ╚Ťesutul muscular pentru a elibera tensiunea. Dac─â masajul dvs. nu este dureros, ├«nseamn─â c─â terapeutul nu ajunge suficient de ad├ónc. Dac─â vizita╚Ťi un terapeut de masaj pentru prima dat─â, este o idee bun─â s─â ├«l ├«ntreba╚Ťi despre abordarea sa ├«n ceea ce prive╚Öte masajul profund al ╚Ťesuturilor.

Masajul sportiv este un tip de masaj care este conceput pentru a trata sistemele muscular ╚Öi scheletic ale sportivilor. Este folosit pentru a preveni r─ânile, a reduce timpul de recuperare, a ├«mbun─ât─â╚Ťi performan╚Ťa sportiv─â ╚Öi a ajuta la durerile musculare dup─â antrenamente intense. Masajul sportiv este adesea utilizat ├«n combina╚Ťie cu alte tehnici de masaj pentru a aborda probleme specifice.

De exemplu, un masaj sportiv poate utiliza masajul ╚Ťesuturilor profunde pentru a aborda mu╚Öchii ├«ncorda╚Ťi ╚Öi masajul punctelor de declan╚Öare pentru a ameliora durerea ├«n anumite zone ale corpului.


Care este diferen╚Ťa dintre masajul tisular profund ╚Öi masajul suedez?


Masajul suedez este un tip de masaj care presupune aplicarea de mișcări ușoare, glisante, pe întregul corp. Masajul suedez este excelent pentru relaxare și reducerea stresului, dar nu este la fel de eficient pentru tratarea durerilor cronice sau a leziunilor musculare ca alte forme de masaj.

Masajul suedez este, ├«n general, mai pu╚Ťin intens dec├ót alte tipuri de masaj, a╚Öa c─â, dac─â v─â sim╚Ťi╚Ťi deosebit de dureros, s-ar putea s─â nu fie cea mai bun─â alegere. Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unui masaj de relaxare general─â care nu va irita nicio leziune, masajul suedez ar putea fi o alegere bun─â.

Masajul suedez este adesea combinat cu alte tehnici, cum ar fi aromaterapia, pietrele calde ╚Öi eliberarea punctelor de declan╚Öare. Toate acestea au beneficii diferite - de exemplu, pietrele fierbin╚Ťi aplicate pe spate pot fi deosebit de eficiente pentru ameliorarea durerilor cronice din acea zon─â.


Care este diferen╚Ťa dintre un masaj sportiv ╚Öi un masaj cu puncte de declan╚Öare?


Un masaj sportiv este conceput pentru a trata sistemul muscular și scheletic al sportivilor, în timp ce un masaj al punctelor de declanșare este utilizat pentru a aborda zone specifice de durere.

Dac─â un terapeut de masaj g─âse╚Öte zone de tensiune sau durere cronic─â ├«n mu╚Öchii dumneavoastr─â, poate efectua un masaj al punctelor de declan╚Öare ├«n acea zon─â. Acest tip de masaj este efectuat foarte u╚Öor, folosind cea mai mic─â presiune necesar─â pentru a calma durerea. Un masaj al punctelor de declan╚Öare este, de obicei, foarte diferit de masajul de ╚Ťesut profund, cu presiune mare. Un masaj sportiv cuprinde, de obicei, o combina╚Ťie de diferite tehnici de masaj, cum ar fi eliberarea punctelor de declan╚Öare ╚Öi eliberarea miofascial─â.


Ce tip de masaj este potrivit pentru dumneavoastr─â?


├Änainte de a face o programare, ar trebui s─â face╚Ťi c├óteva cercet─âri pentru a g─âsi terapeutul de masaj potrivit pentru dumneavoastr─â. Este posibil s─â dori╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi un terapeut care ofer─â tipurile de masaj despre care a╚Ťi citit c─â sunt eficiente pentru afec╚Ťiunea dumneavoastr─â sau, pur ╚Öi simplu, s─â g─âsi╚Ťi pe cineva a c─ârui abordare v─â place.

Dac─â ave╚Ťi o afec╚Ťiune specific─â, cum ar fi durerea cronic─â sau tensiunea muscular─â, ar trebui s─â lua╚Ťi ├«n considerare g─âsirea unui terapeut specializat ├«n tratarea acestor afec╚Ťiuni.

De asemenea, ar trebui s─â v─â g├óndi╚Ťi la ceea ce dori╚Ťi s─â ob╚Ťine╚Ťi de la masaj - dori╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi sau dori╚Ťi s─â u╚Öura╚Ťi tensiunea ├«ntr-o anumit─â zon─â?

De asemenea, pute╚Ťi lua ├«n considerare ce mediu este potrivit pentru dumneavoastr─â - de exemplu, prefera╚Ťi un spa╚Ťiu lini╚Ötit sau prefera╚Ťi s─â fi╚Ťi ├«ntr-un cadru de grup?

Comentarii

Articole similare

 Cât durează un masaj terapeutic ?
 Cât durează un masaj terapeutic ?
Masajul este o terapie str─âveche, cu o multitudine de beneficii terapeutice. Acesta poate ajuta la ameliorarea tensiunii ╚Öi a stresului, la reducerea anxiet─â╚Ťii ╚Öi a depresiei, la ├«mbun─ât─â╚Ťirea...