Tipuri de terapie prin masaj: Un ghid pentru a obține tratamentul de care aveți nevoie

Terapia prin masaj este un tratament extrem de benefic pentru stres, durere și o serie de alte afecțiuni fizice și psihice. Există multe tipuri diferite de terapie prin masaj - pur și simplu, toate implică aplicarea de uleiuri sau loțiuni pe piele pentru a stimula fluxul sanguin și a ajuta la recuperare.

Cu toate acestea, există câteva diferențe semnificative între diferitele tipuri de masaj pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a vă face o programare. Înțelegerea acestor diferențe vă va ajuta să selectați tipul de masaj potrivit pentru nevoile dumneavoastră.


Care este diferența dintre masajul de țesut profund și masajul sportiv?


Masajul de țesut profund este un tip de masaj care aplică presiune pe straturile mai profunde ale țesutului muscular, crescând fluxul sanguin și eliberând tensiunea.

Este un tratament excelent pentru dureri cronice și leziuni, precum și pentru reducerea stresului și a anxietății. Masajul țesuturilor profunde este adesea folosit pentru tratarea sportivilor, deoarece poate ajuta la reducerea senzației de încordare și la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare. Masajul țesuturilor profunde poate fi dureros, deoarece terapeutul aplică o presiune mare asupra țesutului.

Cu toate acestea, această durere este un semn că tratamentul funcționează - înseamnă că terapeutul pătrunde adânc în țesutul muscular pentru a elibera tensiunea. Dacă masajul dvs. nu este dureros, înseamnă că terapeutul nu ajunge suficient de adânc. Dacă vizitați un terapeut de masaj pentru prima dată, este o idee bună să îl întrebați despre abordarea sa în ceea ce privește masajul profund al țesuturilor.

Masajul sportiv este un tip de masaj care este conceput pentru a trata sistemele muscular și scheletic ale sportivilor. Este folosit pentru a preveni rănile, a reduce timpul de recuperare, a îmbunătăți performanța sportivă și a ajuta la durerile musculare după antrenamente intense. Masajul sportiv este adesea utilizat în combinație cu alte tehnici de masaj pentru a aborda probleme specifice.

De exemplu, un masaj sportiv poate utiliza masajul țesuturilor profunde pentru a aborda mușchii încordați și masajul punctelor de declanșare pentru a ameliora durerea în anumite zone ale corpului.


Care este diferența dintre masajul tisular profund și masajul suedez?


Masajul suedez este un tip de masaj care presupune aplicarea de mișcări ușoare, glisante, pe întregul corp. Masajul suedez este excelent pentru relaxare și reducerea stresului, dar nu este la fel de eficient pentru tratarea durerilor cronice sau a leziunilor musculare ca alte forme de masaj.

Masajul suedez este, în general, mai puțin intens decât alte tipuri de masaj, așa că, dacă vă simțiți deosebit de dureros, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Dacă sunteți în căutarea unui masaj de relaxare generală care nu va irita nicio leziune, masajul suedez ar putea fi o alegere bună.

Masajul suedez este adesea combinat cu alte tehnici, cum ar fi aromaterapia, pietrele calde și eliberarea punctelor de declanșare. Toate acestea au beneficii diferite - de exemplu, pietrele fierbinți aplicate pe spate pot fi deosebit de eficiente pentru ameliorarea durerilor cronice din acea zonă.


Care este diferența dintre un masaj sportiv și un masaj cu puncte de declanșare?


Un masaj sportiv este conceput pentru a trata sistemul muscular și scheletic al sportivilor, în timp ce un masaj al punctelor de declanșare este utilizat pentru a aborda zone specifice de durere.

Dacă un terapeut de masaj găsește zone de tensiune sau durere cronică în mușchii dumneavoastră, poate efectua un masaj al punctelor de declanșare în acea zonă. Acest tip de masaj este efectuat foarte ușor, folosind cea mai mică presiune necesară pentru a calma durerea. Un masaj al punctelor de declanșare este, de obicei, foarte diferit de masajul de țesut profund, cu presiune mare. Un masaj sportiv cuprinde, de obicei, o combinație de diferite tehnici de masaj, cum ar fi eliberarea punctelor de declanșare și eliberarea miofascială.


Ce tip de masaj este potrivit pentru dumneavoastră?


Înainte de a face o programare, ar trebui să faceți câteva cercetări pentru a găsi terapeutul de masaj potrivit pentru dumneavoastră. Este posibil să doriți să căutați un terapeut care oferă tipurile de masaj despre care ați citit că sunt eficiente pentru afecțiunea dumneavoastră sau, pur și simplu, să găsiți pe cineva a cărui abordare vă place.

Dacă aveți o afecțiune specifică, cum ar fi durerea cronică sau tensiunea musculară, ar trebui să luați în considerare găsirea unui terapeut specializat în tratarea acestor afecțiuni.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți la ceea ce doriți să obțineți de la masaj - doriți să vă relaxați sau doriți să ușurați tensiunea într-o anumită zonă?

De asemenea, puteți lua în considerare ce mediu este potrivit pentru dumneavoastră - de exemplu, preferați un spațiu liniștit sau preferați să fiți într-un cadru de grup?

Comentarii