De ce ar trebui să treci la Cupa Menstruală chiar acum?

Menstruația este un subiect pe care mulți încă îl consideră tabu și nu se simt confortabili să vorbească despre el. Cu toate acestea, este important să găsim cele mai bune soluții pentru a ne ajuta să trecem prin perioada menstruală într-un mod confortabil și sigur pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

În acest articol, vom discuta despre cupa menstruală, un produs ecologic și economic care oferă numeroase beneficii față de alte produse menstruale tradiționale.

Cupa menstruală - Ce este și cum funcționează?

Cupa menstruală este un produs fabricat din silicon medical sau cauciuc moale care se introduce în vagin și colectează fluxul menstrual. Aceasta este o alternativă la absorbantele interne sau externe, precum tampoanele sau absorbantele obișnuite. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, cupa menstruală colectează sângele menstrual în loc să îl absoarbă.

Cupa menstruală are o durată de viață lungă, de obicei până la 10 ani, ceea ce o face o opțiune economică pentru multe femei. De asemenea, este ecologică deoarece nu produce atât de multe deșeuri ca alte produse menstruale, care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător.

Beneficiile folosirii cupei menstruale

Folosirea cupei menstruale are numeroase beneficii. Iată câteva dintre cele mai importante:

1. Sănătatea vaginală

Cupa menstruală nu afectează echilibrul pH-ului vaginal și nu lasă fibre de bumbac sau alte materiale în vagin, cum ar fi absorbantele obișnuite. Aceasta reduce riscul de infecții vaginale și vaginită.

2. Economisirea banilor

Cupa menstruală poate fi o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung poate economisi bani. Dacă este întreținută corespunzător, cupa menstruală poate dura până la 10 ani.

3. Ecologică

Cupa menstruală este un produs ecologic, deoarece nu produce deșeuri precum absorbantele sau tampoanele. De asemenea, aceasta reduce impactul asupra mediului.

4. Confortabilă

Cupa menstruală este fabricată din silicon medical sau cauciuc moale, ceea ce o face confortabilă pentru multe femei. De asemenea, nu necesită schimbarea la fel de des ca alte produse menstruale tradiționale.

5. Flexibilitate

Cupa menstruală este disponibilă în mai multe dimensiuni și forme, ceea ce o face potrivită pentru orice tip de corp.

Cum se folosește cupa menstruală?

Folosirea cupei menstruale poate părea dificilă la început, dar odată ce te obișnuiești cu ea, devine mai ușor. Iată cum se folosește:

 1. Spală-ți mâinile cu săpun și apă caldă înainte de a introduce cupa menstruală.
 2. Pliază cupa menstruală într-un mod care ți se potrivește cel mai bine. Există mai multe moduri de a plia cupa menstruală, dar cele mai comune sunt plierea în formă de C sau plierea în formă de 7.
 3. Întinde picioarele și așază cupa menstruală în zona vaginală. Cupa menstruală ar trebui să se plaseze la baza vaginului, unde va colecta fluxul menstrual.
 4. Asigură-te că cupa menstruală este bine poziționată. Pentru a face acest lucru, rotește ușor cupa menstruală de două ori. Acest lucru va ajuta la crearea unui vid care va menține cupa menstruală în poziția corectă.
 5. Folosește cupa menstruală pentru până la 12 ore, în funcție de fluxul menstrual. Înainte de a îndepărta cupa menstruală, asigură-te că ți-ai spălat mâinile cu săpun și apă caldă.
 6. După ce îndepărtezi cupa menstruală, clătește-o cu apă caldă și săpun și lasă-o să se usuce înainte de a o folosi din nou.

Întrebări frecvente despre cupa menstruală

 1. Este cupa menstruală sigură de folosit? Da, cupa menstruală este sigură de folosit și a fost aprobată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 2. Pot folosi cupa menstruală dacă am vaginită? Da, dar trebuie să vorbești cu medicul tău înainte de a începe să folosești cupa menstruală.

 3. Cum știu ce mărime de cupă menstruală să cumpăr? Mărimea cupa menstruală depinde de mai mulți factori, cum ar fi fluxul menstrual și anatomia ta. Citește instrucțiunile cu atenție și vorbește cu medicul tău dacă nu ești sigură ce mărime să alegi.

 4. Este cupa menstruală confortabilă de purtat? Da, mulți oameni o găsesc mai confortabilă decât alte produse menstruale tradiționale.

 5. Cum curăț cupa menstruală? Clătește cupa menstruală cu apă caldă și săpun și lasă-o să se usuce înainte de a o folosi din nou.

Concluzie

Cupa menstruală este o opțiune economică și ecologică pentru multe femei. Folosirea cupei menstruale are numeroase beneficii, cum ar fi sănătatea vaginală, economisirea banilor, confortul și flexibilitatea.

Este important să îți acorzi timpul necesar pentru a te obișnui cu ea, dar odată ce ai reușit, vei găsi că este o opțiune mult mai convenabilă și confortabilă decât alte produse menstruale tradiționale. Încearcă cupa menstruală chiar acum și vei fi surprinsă de cât de ușor este să treci prin perioada menstruală cu această opțiune ecologică și sănătoasă!

Comentarii