Cum să obțineți ameliorarea spondilozei cervicale cu masaje terapeutice

Unul din patru oameni va avea o formă de dureri de spate în timpul vieții. Spondiloza cervicală este o afecțiune care provoacă dureri cronice de gât sau de spate.

Aceasta poate fi însoțită de amorțeală, slăbiciune musculară și incapacitatea de a tolera orice greutate pe coloana vertebrală. Simptomele sunt adesea mai grave atunci când se ridică din poziția șezând sau când se întoarce capul într-o parte.

*** (  la finalul acestui articol iti vom prezenta cele mai vandute aparate pentru masaj cervical )

Această afecțiune este mai frecventă la persoanele în vârstă, dar poate apărea la orice vârstă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim mai vulnerabili la acest tip de leziuni și la alte afecțiuni, cum ar fi artrita și rupturile de discuri.

Există mai multe modalități prin care puteți obține ameliorarea spondilozei cervicale cu masaje terapeutice și alte tratamente, cum ar fi fizioterapia și chirurgia. 

Obțineți ușurare de la spondiloza cervicală cu masaje terapeutice

Există mai multe modalități de a ameliora durerea cauzată de spondiloza cervicală. Unul dintre cele mai eficiente tratamente este masajul terapeutic. Masajul ajută mușchii să se relaxeze, ceea ce poate reduce rigiditatea și poate îmbunătăți mobilitatea coloanei vertebrale.

Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea presiunii cauzate de inflamație, care este comună la persoanele cu spondiloză cervicală.

Masajul terapeutic este una dintre cele mai bune metode de tratare a unor astfel de afecțiuni, deoarece nu necesită să luați medicamente sau să purtați vreun dispozitiv. De asemenea, este apreciat de mulți oameni care se simt adesea mai bine după ce primesc un masaj.

Este important să găsiți un terapeut care are experiență în lucrul cu persoanele cu dureri de spate și alte afecțiuni care provoacă inflamații în organism.
Persoanele cu venituri mici pot beneficia de tratament la preț redus sau gratuit dacă se califică pentru programe de asistență sau dacă au o asigurare care acoperă masajele.


Obțineți ușurare de la spondiloza cervicală cu fizioterapie

Dacă simptomele dumneavoastră sunt ușoare sau moderate, fizioterapia poate fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. Fizioterapeutul vă poate învăța exerciții care pot întări mușchii centrali și cei ai spatelui care susțin coloana vertebrală.

De asemenea, vă va învăța întinderi și alte tehnici pentru a ușura presiunea asupra coloanei vertebrale.

Obțineți ușurare de la spondiloza cervicală prin intervenție chirurgicală

Cel mai frecvent tratament pentru spondiloza cervicală este intervenția chirurgicală. Operația de fuziune vertebrală unește două sau mai multe vertebre cu tije și șuruburi. Scopul este de a stabiliza coloana vertebrală și de a reduce durerea prin eliminarea oricărei presiuni asupra măduvei spinării. Există trei tipuri de fuziune vertebrală: anterioară, posterioară și laterală.

 
Concluzie

Spondiloza cervicală este o afecțiune cronică, care este cel mai frecventă la persoanele de peste 50 de ani. Ea se caracterizează prin îngustarea coloanei vertebrale în gât, ceea ce duce la comprimarea nervilor și la inflamație.

Există mai multe modalități de a obține ameliorare a spondilozei cervicale, dar toate au avantajele și dezavantajele lor. Una dintre opțiuni este să consultați un fizioterapeut sau un chiropractician pentru a primi masaje terapeutice sau ajustări care să ajute la ameliorarea simptomelor. Intervenția chirurgicală este o altă opțiune, dar aceasta poate duce la pierderea permanentă a mobilității și a forței musculare.

Pentru unii, aceasta poate fi o opțiune viabilă, dar pentru alții, s-ar putea să nu fie. În cele din urmă, cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră va depinde de simptomele și preferințele personale.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă consultați cu un medic și să vă explorați toate opțiunile. Aceștia vor putea determina ce este cel mai bine pentru afecțiunea dumneavoastră, precum și ce tip de tratament ar fi cel mai eficient pentru simptomele dumneavoastră.

Comentarii