Top 3 motive pentru care terapia prin masaj este indicată în spondiloza cervicală

 Top 3 motive pentru care terapia prin masaj este indicată în spondiloza cervicală

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apare spondiloza cervicală este funcționarea necorespunzătoare a articulațiilor de la nivelul gâtului.

*** (  la finalul acestui articol iti vom prezenta cele mai vandute aparate pentru masaj cervical )

Aceste articulații ar trebui să ofere flexibilitate și stabilitate gâtului, menținând în același timp o gamă normală de mișcări.

Din nefericire, unele persoane pot avea o funcționare anormală a articulațiilor, ceea ce poate duce la dureri, amorțeală, senzații de furnicături la nivelul brațelor, picioarelor, degetelor de la mâini și picioare, rigiditate la nivelul gâtului, precum și probleme senzoriale și motorii.

Postura proastă și genetica pot fi, de asemenea, factori care contribuie la dezvoltarea spondilozei cervicale. Acestea fiind spuse, există multe tratamente care pot ajuta la ameliorarea acestor simptome. Un astfel de tratament este terapia prin masaj, care s-a dovedit că ameliorează durerea asociată cu spondiloza cervicală.

 
Ce este spondiloza cervicală?

Spondiloza cervicală se referă la o afecțiune care implică degenerarea vertebrelor cervicale (gât). Acest lucru poate duce la dureri, amorțeală, senzații de furnicături în brațe, picioare, degete de la mâini și picioare, rigiditate la nivelul gâtului și probleme senzoriale și motorii.

 
Cum ajută terapia de masaj în cazul spondilozei cervicale?


Terapia prin masaj s-a dovedit a fi benefică pentru cei care suferă de spondiloză cervicală. Terapia prin masaj ajută la ameliorarea durerii asociate cu această afecțiune prin creșterea circulației, ameliorarea tensiunii musculare și scăderea inflamației. De asemenea, are un efect de lungă durată asupra organismului, deoarece crește nivelul de serotonină din creier, care este o substanță chimică ce ajută la reglarea stării de spirit și a somnului.

Masajul poate ajuta la ameliorarea simptomelor spondilozei cervicale, deoarece crește fluxul sanguin în zonă. Atunci când aveți un flux sanguin crescut într-o zonă, înseamnă că există mai mult oxigen și nutrienți disponibili pentru mușchi și țesuturi. Ca atare, terapia prin masaj poate ajuta la creșterea flexibilității articulațiilor care sunt rigide sau dureroase din cauza mișcărilor limitate.

În plus, masajul poate reduce inflamația articulațiilor, ceea ce va preveni deteriorarea sau deteriorarea în continuare a articulațiilor respective, chiar dacă acestea nu provoacă în prezent durere. Făcând acest lucru vă va permite să reduceți riscul de a dezvolta simptome dureroase mai târziu și să evitați să vă bazați pe forme de tratament mai puternice, cum ar fi intervenția chirurgicală.


 Cum știu dacă am spondiloză cervicală?

 Dacă vă confruntați cu oricare dintre simptomele de mai sus, este posibil să aveți spondiloză cervicală.


 
Concluzie
 
Spondiloza cervicală este o afecțiune care poate provoca dureri de gât și de spate, amorțeală sau furnicături la nivelul brațelor sau slăbiciune în partea inferioară a corpului. Terapia prin masaj ajută la ameliorarea acestor simptome și este o modalitate excelentă de a menține o coloană vertebrală sănătoasă.

Fiecare dintre cele trei motive de mai sus subliniază modul în care terapia prin masaj poate ajuta în cazul spondilozei cervicale. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, încercați să vă programați cât mai repede o întâlnire cu un terapeut de masaj.
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!