Masaj terapeutic: Diferitele tipuri și care este cel mai potrivit pentru tine

Există diferite tipuri de terapii de masaj, iar fiecare dintre ele poate fi folosită în scopuri diferite. Pentru a determina ce tip este cel mai bun pentru dumneavoastră, este important să înțelegeți ce sunt, ce fac și cum se deosebesc unele de altele.

În această postare pe blog, vom trece în revistă cele mai comune patru masaje terapeutice: Masajul suedez, Masajul țesuturilor profunde, Terapia de eliberare miofascială și Terapia de polaritate. Veți descoperi, de asemenea, modul în care fiecare terapie de masaj aduce beneficii corpului dumneavoastră și de ce este potrivită pentru dumneavoastră.

Masaj suedez

Masajul suedez este cel mai frecvent tip de masaj la care oamenii se gândesc atunci când își imaginează un terapeut de masaj. Este, de asemenea, cea mai populară formă de terapie prin masaj în Statele Unite. Acest tip de masaj se caracterizează prin cinci mișcări de bază: effleurage (mângâierea sau alunecarea pielii), petrissage (frământarea sau stoarcerea mușchilor), tapotement (bătăi ritmice cu degetele sau cu obiecte contondente) și fricțiune (frecare pe straturile profunde ale mușchilor).

Masajul suedez este folosit pentru a relaxa zonele tensionate ale corpului și poate fi recomandat după un antrenament, deoarece ajută la ameliorarea durerilor și a stresului.

Masaj de țesut profund

Masajul de țesut profund este un tip de masaj care se concentrează pe straturile mai profunde ale mușchilor și ale țesutului conjunctiv.
Acest tip de terapie de masaj poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea durerii cronice, reducerea stresului și a tensiunii, îmbunătățirea circulației și creșterea flexibilității.

Un terapeut de masaj de țesut profund va folosi mai multă presiune decât alte tipuri de terapeuți.
Pentru a decide dacă aveți nevoie de un masaj tisular profund, luați în considerare următoarele întrebări:

  • Unde vă doare?
  • Care sunt simptomele dumneavoastră?
  • Unde ați resimțit tensiune sau încordare?


Dacă vă confruntați cu orice tip de durere cronică sau tensiune în mușchi, articulații sau țesuturi moi, atunci un masaj profund al țesuturilor ar putea fi benefic pentru dumneavoastră.

Terapia de eliberare miofascială

Terapia de eliberare miofascială este o tehnică manuală care folosește o presiune ușoară și mișcări lente pentru a ajuta la eliberarea mușchilor încordați din sistemul miofascial.

Miofascia este țesutul care înconjoară fiecare mușchi. Tracțiunea constantă asupra acestor mușchi poate duce la scurtarea, durere și mobilitate limitată. Terapia de eliberare miofascială ajută la relaxarea acestor mușchi și la restabilirea unei game sănătoase de mișcare.

Acest tratament de masaj poate fi aplicat pe picioare, picioare, partea inferioară a spatelui, gât și umeri.

Terapia prin polaritate

Terapia de polaritate este o formă de masaj care folosește mișcări blânde și fluide pentru a elibera mușchii încordați sau contractați.

Terapia de polaritate este, de asemenea, un tip de masaj profund al țesuturilor, în care terapeutul utilizează mișcări lungi și fluide pentru a ajuta corpul dumneavoastră să elibereze tensiunea musculară și să crească fluxul sanguin. Utilizarea punctelor de presiune trimite energie vindecătoare prin corpul dumneavoastră, promovând vindecarea și relaxarea în acest proces.

Un polistheterapeut va folosi această tehnică timp de o oră sau mai mult la un moment dat.

Terapia prin polaritate este o alegere excelentă pentru cei care doresc să elibereze tensiunea musculară și să își îmbunătățească postura, deoarece reduce orice compresie la nivelul coloanei vertebrale prin eliberarea mușchilor încordați sau contractați de-a lungul întregului spate.

Acest masaj acționează asupra durerii cronice, stresului, depresiei și ameliorării anxietății și poate fi folosit înainte de naștere pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului.

Masaj suedez

Masajul suedez este unul dintre cele mai comune tipuri de masaj pe care le veți găsi acolo, utilizând cinci tehnici diferite:

  • effleurage
  • petrissage
  • fricțiune (sau frământare)
  • tapotement (sau tapotare)
  • vibrație/agitare


Este adesea folosit pentru a elibera stresul din mușchi și promovează circulația în vasele de sânge.
Terapeuții de masaj suedez vor începe de obicei cu mișcări de effleurage de la picioare până la cap, înainte de a trece la mișcări de tapotement pe partea superioară a spatelui, în timp ce folosesc mișcări de frământare în partea inferioară a spatelui.

Acest tip de masaj ajută la reducerea nivelului de stres, la îmbunătățirea calității somnului, precum și la sănătatea articulațiilor


Concluzie

Masajul este o modalitate excelentă de a reduce stresul și tensiunea, de a îmbunătăți gama de mișcări și circulația și de a promova bunăstarea generală. Cu atât de multe tipuri diferite de masaj, poate fi dificil să știi care este cel mai potrivit pentru tine.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vorbiți cu un terapeut de masaj și să îi împărtășiți nevoile dumneavoastră, sau să încercați diferite tipuri de masaj pentru a vedea care se simte cel mai bine pentru dumneavoastră.

 

Comentarii