Dureri la călcâi după odihnă: Ce trebuie să știți

Durerea de călcâi este o sursă obișnuită de disconfort pentru persoanele care stau în picioare sau merg pe jos pentru perioade lungi de timp la locul de muncă, care fac jogging sau care urcă și coboară scări în mod frecvent.


Este deosebit de frecventă în rândul persoanelor care participă la activități care implică alergare, sărituri sau accelerări și decelerații rapide. Durerea ușoară a călcâiului după odihnă este un semn că probabil v-ați întinat tendonul lui Ahile sau fascia plantară. Similar cu orice altă întindere, durerea ușoară de călcâi după odihnă după o activitate indică faptul că aceste țesuturi au fost suprasolicitate.


Odihna de scurtă durată poate ajuta la reducerea umflăturii și la ameliorarea durerii, dar nu abordează rădăcina problemei. Pentru a scăpa de durerea de călcâi o dată pentru totdeauna, trebuie să vă întăriți mușchii gambei și să vă întindeți fascia plantară și tendonul lui Ahile în mod regulat.


Ce cauzează durerea de călcâi după odihnă?


Durerea de călcâi după repaus poate fi cauzată de o leziune a tendonului lui Ahile sau a fasciei plantare. Deși ambele structuri sunt responsabile pentru transmiterea forței de la picior la picior, ele sunt folosite diferit în funcție de activitatea pe care o desfășurați.


Tendonul lui Ahile este un tendon gros aflat în partea din spate a piciorului care leagă osul călcâiului de mușchii gambei. În timp ce mergeți și stați în picioare, mușchii gambei se contractă și trag de osul călcâiului, iar tendonul lui Ahile transferă această forță către călcâi. Durerea de călcâi după odihnă este adesea cauzată de o întindere a tendonului lui Ahile, în special dacă ați alergat mult, ați sărit sau ați urcat și coborât scări.


Fascia plantară este un ligament gros care leagă osul călcâiului de oasele din antepicior. În timp ce mergeți, fascia plantară se află în mod constant sub tensiune. Durerea de călcâi după odihnă poate fi cauzată, de asemenea, de o tensiune la nivelul fasciei plantare.


Cum să recunoști dacă ți-ai întinat tendonul lui Ahile sau fascia plantară?


Primele etape ale durerii ușoare de călcâi după repaus sunt caracterizate de o ușoară durere în partea din spate a gleznei, în special atunci când încercați să mergeți. Pe măsură ce durerea avansează, aceasta se răspândește spre călcâi și puteți simți o senzație de arsură în partea de jos a piciorului.


Dacă v-ați întins tendonul lui Ahile, este posibil să puteți simți o umflătură sau o îngroșare în partea din spate a gleznei. Dacă v-ați încorsetat fascia plantară, este posibil să simțiți o îngroșare în partea de jos a piciorului și o ușoară durere de călcâi după repaus. Dacă durerea este deosebit de intensă, este posibil să aveți o ruptură în fascia plantară.


Cele mai bune moduri de a vă ușura durerea după odihnă


- Odihna - Dacă aveți dureri ușoare de călcâi după odihnă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă odihniți. Luați o pauză de la activitatea care a dus la durere, iar durerea va dispărea.


Odihna este deosebit de importantă dacă aveți o ruptură a tendonului lui Ahile sau a fasciei plantare - doriți să dați timp țesutului rupt să se vindece.


- Gheață - Aplicarea de gheață la locul durerii dumneavoastră poate ajuta la reducerea inflamației, la ameliorarea durerii și la reducerea timpului de vindecare necesar. Aplicați gheață imediat după ce v-ați întinat tendonul lui Ahile sau fascia plantară pentru a reduce cantitatea de umflături care apare.


- Compresie - Purtarea unui bandaj de compresie pentru a reduce umflarea și a susține articulația gleznei poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare.


- Ridicați - Dacă aveți tendonul lui Ahile sau fascia plantară ruptă, puteți beneficia de ridicarea piciorului deasupra inimii. Acest lucru va ajuta la reducerea umflăturii și la accelerarea procesului de vindecare.


Cum să tratezi adevărata cauză a durerii de călcâi?


Cel mai bun mod de a trata cauza reală a durerii de călcâi este de a face niște antrenamente de forță și întinderi. Mușchii gambei, care sunt responsabili de împingerea călcâiului în timpul mersului, trebuie să fie întăriți pentru a face față încărcăturii crescute cauzate de tendonul lui Ahile sau de fascia plantară întinse.


Fascia dvs. plantară trebuie să fie întinsă pentru a reduce cantitatea de tensiune la care este supusă. Dacă doriți să scăpați de durerile de călcâi odată pentru totdeauna, trebuie să vă întăriți mușchii gambei și să vă întindeți regulat fascia plantară și tendonul lui Ahile. Puteți face acest lucru în confortul propriei locuințe, fără angajamentul de timp pe care îl presupune vizita la un fizioterapeut.


Asigurați-vă că alegeți o pereche de pantofi care sunt potriviți pentru tipul dvs. special de picior și care să vă ofere un sprijin amplu.


Concluzie

Durerea de călcâi este o sursă obișnuită de disconfort pentru persoanele care stau în picioare sau merg mult timp la locul de muncă, care fac jogging sau care urcă și coboară scările frecvent.


Este deosebit de frecventă în rândul persoanelor care participă la activități care implică alergare, sărituri sau accelerări și decelerații rapide. Durerea ușoară a călcâiului după odihnă este un semn că probabil v-ați întinat tendonul lui Ahile sau fascia plantară.


O odihnă scurtă poate ajuta la reducerea umflăturii și la ameliorarea durerii, dar nu rezolvă rădăcina problemei. Pentru a scăpa de durerea de călcâi o dată pentru totdeauna, trebuie să vă întăriți mușchii gambei și să vă întindeți regulat fascia plantară și tendonul lui Ahile.

Comentarii