8 cauze comune pentru durerea de călcâi și cum să le rezolvi


Vă chinuiți să mergeți după zile lungi petrecute în picioare? Te dor călcâiele atât de tare încât nu mai suporți nici măcar să ți le atingi? Vă dor atât de tare arcadele încât chiar și statul în picioare vă este dureros?


Dacă acest lucru vi se pare a fi cazul dumneavoastră, atunci s-ar putea să vă confruntați cu dureri de călcâi.Durerea de călcâi este o problemă comună în rândul lucrătorilor care stau în picioare sau merg pe jos pentru perioade lungi de timp.


Se poate simți ca cel mai rău tip de durere înjunghiată atunci când lovește, dar există multe modalități de a ușura disconfortul.Iată opt cauze comune ale durerii de călcâi, precum și soluții pentru a vă aduce ușurare.


Pantofii tăi sunt vechi și uzați


Deteriorarea materialelor din care este confecționat pantoful ar putea fi cauza durerii de călcâi. Verificați tălpile pantofilor pentru semne de uzură. Talpa uzată poate crea o suprafață alunecoasă care ar putea contribui la durerea de călcâi.


Pantofii vechi ar putea avea, de asemenea, tocuri stricate care fac ca piciorul să alunece înainte, punând presiune pe călcâi. În cazul tocurilor înalte, partea din spate a pantofilor ar putea fi prea uzată, ceea ce face ca piciorul dumneavoastră să alunece înainte, punând presiune pe călcâi.


Pantofii vechi ar putea fi, de asemenea, o potrivire proastă. Dacă un pantof este prea mic, călcâiul s-ar putea ridica în timp ce mergeți, ceea ce pune, de asemenea, presiune pe călcâie.


Dacă un pantof este prea mare, s-ar putea să nu ofere suficient sprijin în jurul piciorului, ceea ce poate duce, de asemenea, la dureri de călcâi.


Încălțăminte necorespunzătoare (prea mică sau prea mare)


Acest lucru poate cauza presiune pe partea din spate a piciorului și pe călcâi. Este deosebit de important să aveți pantofi de mărimea potrivită atunci când stați în picioare toată ziua.

Păstrarea picioarelor în mod corespunzător în pantofii potriviți pe tot parcursul zilei este o modalitate excelentă de a preveni durerile și disconfortul la nivelul picioarelor. Îndoirea degetelor de la picioare în jos poate provoca o mare durere la nivelul tălpii piciorului. Este, de asemenea, un precursor al degetelor în ciocan.


Cel mai bun mod de a evita aceste probleme este să investești într-o pereche bună de pantofi confortabili și să eviți să porți pantofi prea mici pentru tine.


Aveți o boltă căzută


O boltă căzută este atunci când arcada piciorului se prăbușește atunci când stai în picioare. Acest lucru poate provoca dureri în zona de la nivelul tălpii sau în partea superioară a piciorului, care pot fi exacerbate atunci când stai în picioare.


Cel mai bun mod de a trata o boltă căzută este de a purta o orteză pentru picioare. Ortezele pentru picioare sunt ca niște inserții de susținere care ajută la realinierea piciorului și ameliorează durerea din arcadă.


Un kinetoterapeut poate face, de asemenea, o examinare mai aprofundată și poate sugera exerciții care să vă ajute să vă realiniați picioarele.


Ceva este în neregulă cu picioarele sau gleznele dvs.


Mersul pe suprafețe denivelate pune mai multă presiune pe interiorul piciorului dumneavoastră. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la dureri la nivelul piciorului sau gleznei. Este o idee bună să vă păstrați unghiile de la picioare tăiate scurt pentru a reduce riscul unei unghii încarnate.


Atenuarea acestor probleme începe cu purtarea încălțămintei adecvate. Dacă lucrați în interior, asigurați-vă că pantofii sunt antiderapanți. Dacă lucrați în aer liber, purtați încălțăminte robustă și rezistentă la apă pentru a vă menține picioarele uscate. O altă modalitate de a preveni problemele la nivelul picioarelor și gleznelor este să vă asigurați că mergeți corect.


Încercați să mergeți cu tot piciorul pe sol, nu doar cu vârfurile picioarelor.


Ceva nu este în regulă cu pantofii dvs.


S-ar putea să aveți nevoie să vă înlocuiți pantofii. Dar dacă purtați aceeași pereche de pantofi de ani de zile fără probleme, este puțin probabil ca pantofii să fie cauza durerii. Dacă credeți că pantofii dvs. ar putea fi cauza durerii de călcâi, încercați mai întâi să-i înlocuiți cu o altă pereche de pantofi.


Dacă folosiți pantofi pentru muncă, încercați un alt tip de pantofi, cum ar fi pantofi de tenis sau de alergare în loc de pantofi de gală. O altă modalitate de a rezolva problema este să adăugați o căptușeală suplimentară sub vârful piciorului sau în partea din spate a călcâiului.


Puteți face acest lucru cu o inserție sau o cupă de gel pentru călcâi care intră în interiorul pantofului.


Presiune asupra vițeilor și a tendonului lui Ahile


Tendonul lui Ahile leagă mușchiul gambei de osul călcâiului. Stresul repetitiv asupra acestui tendon poate duce la dureri în partea din spate a călcâiului și a gambei.


Atunci când tendonul este rănit, puteți simți durere la îndoirea gleznei sau atunci când puneți greutate pe călcâi. De asemenea, poate exista o umflătură în partea din spate a gleznei. Pentru a reduce durerea, evitați să mergeți sau să stați în picioare și să stați cu piciorul în sus.


Dacă piciorul este ridicat, puneți o pernă mică sau un prosop sub călcâi pentru a lua presiunea de pe tendonul lui Ahile.


Mușchi încordați la nivelul gleznei, vițelului și mușchilor piciorului.


Mușchii din partea inferioară a piciorului lucrează din greu ori de câte ori mergeți sau stați în picioare.


Faptul că stați în picioare toată ziua poate face ca acești mușchi să se încordeze, ceea ce poate pune presiune pe partea din spate a piciorului. Această problemă poate fi tratată cu întinderi sau alte exerciții menite să slăbească acești mușchi. Puteți face aceste exerciții în timp ce stați jos sau în picioare.


Asigurați-vă că le faceți într-o gamă de mișcare fără durere.


Schimbați modul în care mergeți sau stați în picioare pentru a ușura presiunea pe călcâie.


Schimbarea poziției în timp ce mergeți sau stați în picioare poate pune mai puțină presiune pe călcâie.


Există mai multe modalități de a face acest lucru, cum ar fi apropierea picioarelor, mersul cu o mai mare parte a piciorului pe sol și evitarea mersului pe tocuri. Aceste tehnici pot necesita ceva practică, dar pot fi de ajutor pentru persoanele care se confruntă cu dureri de călcâi.

Comentarii

Articole similare

 Cât durează un masaj terapeutic ?
 Cât durează un masaj terapeutic ?
Masajul este o terapie străveche, cu o multitudine de beneficii terapeutice. Acesta poate ajuta la ameliorarea tensiunii și a stresului, la reducerea anxietății și a depresiei, la îmbunătățirea...