Adio Dureri ! 5 Beneficii ale masajului Shiatsu

Adio Dureri ! 5 Beneficii ale masajului Shiatsu


Shiatsu nu numai că este o formă de masaj, ci este și un mod de a dobândi acel sentiment de  bunăstare, de a-ți îmbunătăţi în general sănătatea și de a echilibra energia din corpul tău.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra termenului de masaj Shiatsu și să vedem ce poate face acesta pentru tine.


Ce este masajul Shiatsu? 

Adio Dureri ! 5 Beneficii ale masajului Shiatsu || BellFyd RomaniaShiatsu își are originea în Japonia. La fel ca majoritatea masajelor, Shiatsu folosește apăsarea pentru a frământa și calma mușchii, care, o data detensionaţi, relaxează o persoană. Tehnicile de masaj Shiatsu nu au nevoie de uleiuri sau alte instrumente.

Este vorba atât despre canalizarea energiei, cât și despre relaxare.  În japoneză, cuvântul „shi” se traduce prin „deget”; „Atsu” se traduce prin „presiune”. Presiunea degetelor este utilizată pentru a trata mușchii și pentru a canaliza energia în corp.


Trei metode principale ale Shiatsu au apărut în Japonia la începutul secolului al XX-lea. Reuniunea dintre medicina occidentală și terapia tradițională japoneză a născut această formă de masaj. În America de Nord, Shiatsu este una dintre cele mai răspândite terapii asiatice. 

Care sunt principiile Shiatsu? 

O idee de bază importantă în medicina chineză și japoneză este cea a Qi (pronunțat „chee”). Aceasta este energia care curge prin noi toți. Această energie ne permite să funcționăm și să ne mișcăm prin viață. Când Qi-ul nostru este dezechilibrat, și viețile noastre sunt. Qi curge prin corpurile noastre într-un mod specific. Există căi prin care curge Qi-ul nostru, numite meridiane.

De-a lungul acestor meridiane se află punctele vitale. Acestea sunt punctele în care un terapeut Shiatsu poate accesa Qi-ul nostru. Meridianele pot deveni blocate, limitându-ne fluxul de Qi. Acest lucru ne poate afecta viața.

Deblocând meridianele, ne putem găsi echilibrul. Probleme majore de sănătate pot fi cauzate de dezechilibrarea Qi-ului. Dacă fluxul de Qi este încetinit, blocat sau modificat într-un fel, ne putem îmbolnăvi și ne putem simți rău.

Chiar și micile probleme de sănătate pot fi cauzate de un dezechilibru în Qi-ul nostru. Răceala, gripa, durerile, tensiunea, stresul etc. pot fi cauzate de lipsa armoniei Qi-ului nostru. 


*** Probleme cu spondiloza cervicala ? Ti-am pregatit un super articol chiar aici : Ce este spondiloza cervicala ? Simptome si cauze care provoaca spondiloza

Poate ajuta un masaj Shiatsu? 

1. Durerile musculare

Dacă suferiți de dureri musculare, atunci un masaj Shiatsu vă poate ajuta cu adevărat. De fapt, orice masaj va ajuta probabil, dar masajul Shiatsu va ajuta la echilibrarea Qi-ului dvs., precum și la ameliorarea tensiunii din mușchi și la promovarea circulației. Dacă suferiți de dureri pe o mare parte a corpului, ar trebui să vă gândiți să investiți într-un aparat de masaj Shiatsu. 

Aparat Profesional pentru masaj cervical, spate, lombara, abdomen si picioare - Shiatsu cu 4 puncte de masaj || BellFyd Romania2. Piele fină
 


Un masaj Shiatsu vă va ajuta să vă ameliorați tensiunea din mușchi și să vă promovați un flux sanguin sănătos prin corp. Când fluxul de sânge este bun, pielea devine mai fină. Un masaj Shiatsu va stimula și glandele din piele. Acest lucru vă va ajuta să vă hidratați în mod natural pielea iar astfel veţi scăpa de riduri iar tenul dvs. va căpăta o strălucire aparte. 

3. Relaxare 

Pe măsură ce mușchii tăi încep să se relaxeze, te vei relaxa automat. Mulți dintre noi devenim stresați și îngrijorați, iar tensiunea trece prin corpului nostru. Pe măsură ce corpurile noastre devin tensionate, procesul devine ciclic și greu de rupt. Ușurarea tensiunii din corpul dvs. vă poate permite să vă concentrați mintea mai ușor.  

4. Sarcina şi masajul shiatsu

Masajul Shiatsu este un tratament natural excelent pentru femeile însărcinate. Când sunteți gravidă, doriți să puneți cât mai puțin stres pe bebeluș. Masajul shiatsu a fost folosit de sute de ani pentru a ajuta femeile însărcinate. Pe lângă beneficiile de mai sus, Shiatsu poate ameliora crampele menstruale, preveni greața de dimineață, poate ameliora durerile de travaliu și poate ajuta la combaterea depresiei. 

5. Circulație și digestie 

De îndată ce veți beneficia de primul masaj Shiatsu, veți începe să simțiți schimbările. A face din această tehnică de masaj o rutină a vieții voastre vă va ajuta foarte mult. Un masaj de două sau trei ori pe săptămână vă va îmbunătăți circulația sângelui și vă va echilibra sistemul digestiv. Ambele sisteme corporale ajută la eliminarea toxinelor din corp. Pe măsură ce toxinele din corpul dvs. sunt diminuate și circulația dvs. se îmbunătățește, metabolismul dvs. va fi inițiat, ceea ce va duce la creșterea rezistenței și a energiei.

Cine poate beneficia de Shiatsu?

Majoritatea tehnicilor de masaj sunt folosite pentru relaxare. Unele sunt folosite pentru a ajuta la leziunile musculare. Shiatsu le poate face pe amândouă, dar principalul motiv al terapiei de masaj Shiatsu este acela de a obține o ușurare a unei anumite afecțiuni.

Unii oameni apelează la Shiatsu după ce au încercat orice altă tehnică. Alţi oameni vin la Shiatsu când nu le place tratamentul care li se oferă. Unii oameni doresc un tratament natural. Unii oameni doresc să combine relaxarea cu tratamentul. Toți acești oameni pot beneficia de un masaj Shiatsu.

Shiatsu poate ajuta la tratarea afecțiunilor care nu au un tratament specific. Persoanele care suferă de depresie, furie sau dezechilibru pot găsi alinare în masajul Shiatsu. Shiatsu nu este la fel de intens ca alte  terapii și poate fi atractiv pentru cei cărora nu le plac acele sau alte terapii mai intruzive.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!